Despre Marea Moartă

Marea Moartă este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe glob, fiind situată între Israel și Iordania. Se află la 420 metri sub nivelul mării și are altitudinea cea mai joasă de pe suprafața pământului, având cea mai mare concentrația de sare. Este cel mai salin bazin hidrologic de pe glob, cu o concentrație de 34, 2% salinitate, fiind de 9, 6 ori mai sărată decât a unui ocean. Datorită concentrației mari de sare, aici nu trăiește nici o vietate, de unde provine și denumirea de Marea Moartă.

Este cea mai bogată sursă de minerale din lume, acumulate de-a lungul a mii de ani, minerale naturale esențiale pentru sănătatea și îngrijirea pielii și a corpului. Conține magneziu, calciu, potasiu, brom, sulf și iod. Toate aceste minerale sunt cunoscute ca fiind necesare pentru alinarea durerilor cauzate de artrită, reumatism, psoriazis, eczeme, dureri de cap, de picioare, având în același timp și efect emolient al pielii.

Marea Moartă este un punct de atracție pentru milioane de turiști din întreaga lume, fiind și un loc încărcat de istorie, pe lângă sursa de sănătate pe care o oferă prin unicitatea sa. Descoperirile arheologice au arătat că oamenii au început să viziteze Marea Moartă în urmă cu 4 mii de ani. Printre cei care s-au bucurat de efectele terapeutice ale acestei ape se numără regele David, Irod, împăratul roman Vespasian, regele Solomon, regina Cleopatra și mulți alții.

S-a dovedit că tratamentele pe bază de minerale și săruri din Marea Moartă ajută la tratarea unui număr mare de afecțiuni dermatologice, reumatologice, boli pulmonare, artrită reumatoidă, osteoartrită, eczeme și psoriazis. Marea Moartă este un centru spa natural, care oferă pacienților oportunitatea de a se trata de numeroase afecțiuni ale pielii.

Beneficiile sărurilor și al calciului din Marea Moartă

1. Calciul

Calciul este un element vital pentru piele și sănătate. Calciul joacă un rol important în reglarea diferitelor funcții ale pielii și în hidratare. Are efect antioxidant, având proprietatea de a produce elastină și colagen care păstrează pielea proaspătă și tânără.

2.Fosforul

Fosforul contribuie la procesul de reparare și întreținere a diferitelor celule ale corpului.

3. Magneziul

Este al patrulea element mineral esențial corpului, după calciu, fosfor și potasiu. Magneziul are un rol important pentru sănătate, deoarece relaxează mușchii încordați, de asemenea, reduce apariția liniilor fine și a ridurilor, combate alergiile pielii precum eczemele și psoriazisul, reduce inflamațiile ei și combate acneea. Magneziul ajută la o hidratare corespunzătoare a pielii uscate sau inflamate și ajută la curățarea organismului de metale grele.

4.Fierul

Fierul este un element indispensabil pentru buna funcționare a organismului, ajută la activarea vitaminelor din grupul B, care ajută la menținerea sănătății pielii.

5. Sodiul

Sodiul are proprietăți anti-îmbătrânire a pielii, deoarece luptă împotriva radicalilor liberi care accelerează procesul acesta. Ajută la menținerea pielii tinere și sănătoase, fiind unul dintre ingredientele active ce se află într-o gamă largă de produse pentru îngrijirea pielii. Sodiul atât singur, cât și în combinație cu alte elemente, este esențial pentru piele, fiind utilizat pe o gamă largă de produse decurățare a feței, dar și în produsele pentru păr. Are funcție de exfoliere a pielii, îmbunătățire a circulației și relaxare a mușchilor rigizi.

6.Potasiul

Ajută la regenerarea celulară, hidratarea celulelor și menținerea unui nivel normal al ph-ului.

7. Bromul

Calmează și ajută la ameliorarea stresului. De asemenea, ajută la repararea naturală a corpului și poate fi considerat ca un antibiotic natural. În plus luptă împotriva germenilor care vin în contact direct cu pielea.

8.Iodul

Este folosit ca dezinfectant puternic și cu rol antibacterian. Accentuează regenerarea pielii și reduce liniile fine ale pielii, ajută la vindecarea rănilor, coșurilor și a cicatricilor pielii. De asemenea, cu rol de control împotriva pierderii părului.

9.Sulful

Este indicat în cazurile de acnee. Dermatologii recomandă în general unguente pe bază de sulf în cazurile de acnee, dermatită seboreică, acnee rozacee, eczeme sau mătreață. Sulful este responsabil și pentru acțiunea de exfoliere și curățare a celulelor moarte ale pielii.

10. Seleniul

Luptă împotriva radicalilor liberi care distrug celulele și conduc la îmbătrânire. Este cel mai bun antioxidant pentru a preveni sau reduce îmbătrânirea datorată oxidării. De asemenea, seleniul este considerat ca fiind o metodă naturală de a vindeca și a scăpa de acnee. Seleniu stimulează creșterea părului și reduce mătreața. Seleniul poate distruge o ciupercă de pe scalp, cunoscută sub numele de Malassezia. Seleniul este inclus în multe șampoane anti-mătreață pentru a lupta împotriva mătreții. De asemenea este un agent anti-inflamator. Seleniul,combinat cu vitamina E, poate vindeca boli cronice, cum ar fi psoriazisul, lupusul, artrita reumatoida și eczemele.

11. Aluminiul

Are rolul de a reduce fluxul de transpirație din piele și acționează ca un astringent, reducând ridurile. Are propriețăți antimicrobiene, fiind utilizat în cremele antirid.

12.Cuprul

Joacă un rol important în îngrijirea pielii, deoarece ajută la producerea de melanină, care este responsabilă pentru culoarea pielii. De asemenea, ajută la regenerarea pielii și producerea de colagen și are efect antioxidant. Cuprul reduce roșeața la nivelul pieli după tratamentele cu laser și este cunoscut ca fiind indicat pentru reducerea cicatricilor cauzate de acnee sau a petelor de pe piele. Cuprul este folosit și în produsele destinate îngrijirii părului, deoarece are proprietatea de a crește dimensiunea foliculilor, dând aspectul de păr gros și sănătos.

13.Zincul

Are rol de antioxidant împotriva radicalilor liberi, protejează împotriva razelor UV, îmbunătățește vindecarea rănilor, contribuie la funcțiile imune și neuropsihiatrice, scade relativ riscul de apariție al cancerului și al bolilor cardiovasculare. S-a demonstrat că are rol și în prevenirea și ameliorarea inflamației, ajută la tratarea mătreții și a unor infecții fungice ale scalpului. Studiile au arătat, de asemenea, că zincul poate ajuta în tratamentul mai multor afecțiuni ale pielii, inclusiv eczeme, psoriazis sau arsuri.

14. Cromul

Este foarte important în menținerea aspectului tineresc al pielii și una dintre cele mai bune soluții de tratament împotriva acneei.Cromul luptă împotriva infecțiilor pielii și pentru a preveni răspândirea bacteriilor la nivelul pielii.